Konton

Ditt företags konton i banken, i svenska kronor och i utländsk valuta och bankgironummer är grunden för företagets alla löpande in- och utbetalningar. Val av konto, eller konton, beror bland annat på företagets storlek och om ditt företag gör affärer i utlandet.

Med konto i SEK och Bankgironummer får ditt företag en effektivare hantering av kund- och leverantörsbetalningar, löner och skatter. Alla företagets in- och utbetalningar samlas på ett konto. Kontot blir ännu mer användbart om det kombineras med olika betaltjänster, kort och eventuellt med en kontokredit.

Valutakonto är speciellt utformat konto för företag som gör affärer i utländsk valuta. Valutakontot används för både in- och utbetalningar i alla vanliga valutor. OBS! Det går inte att göra in- och utbetalningar i kontanter på valutakontot.

Tips!

Genom att ansluta företaget till e-bokföring får ni en direktkoppling mellan ert företagskonto, internetbetalningar och er bokföring vilket gör att ni kan bokföra snabbare, enklare och säkrare. Läs mer om e-bokföring

Aktuella räntor

Här hittar du våra Aktuella räntor

 

Bankgironummer

Bankgironumret är nyckeln till valfrihet.

Ett giro räcker – med bankgironumret styr du företagets in- och utbetalningar direkt till vilket bankkonto du vill. Du får ökad handlingsfrihet och kan lätt ansluta ett eller flera bankgironummer till samma bankkonto efter ditt företags behov.

Så här fungerar Bankgironummer

Med ett bankgironummer kopplat till ditt Företagskonto blir det lika enkelt för dina kunder att girera pengar till dig som det blir för dig att betala fakturor. Att girera pengarna är det vanligaste sättet i Sverige att överföra pengar mellan företag och från privatpersoner till företag. Med bankgiro blir betalningarna smidigare och lättare att stämma av än om du skulle sätta in pengarna direkt på kontot.

Du anger bankgironumret på ditt företags fakturor och därmed kommer pengarna att slussas direkt in på ditt företagskonto i banken. När en insättning sker på ditt bankgironummer sänds en insättningsuppgift till dig. På insättningsuppgiften finns information om betalningarna och avsändaren och det blir lätt att stämma av varifrån pengarna kommer.

Lika enkelt är det vid girering från Företagskontot att betala dina leverantörer. Dina utbetalningar kan du göra via Internet eller via fil till Bankgirot.

Så här beställer du tjänsten

 • Om du är ansluten till Internetbanken Företag kan du beställa ett nytt Bankgironummer när du är inloggad i Internetbanken. Detta kan du göra under sidan Startsida/Beställ tjänster.
 • Du kan också skaffa tjänsten genom att kontakta något av våra bankkontor.
 • Om du är ansluten till Kundcenter med Personlig service, kan du ringa 0224-850 00, 2.

Du kan också fylla i formuläret under länken nedan så kontaktar vi dig.

Mer information

Kontakta oss

Vill du veta mer eller har du några andra funderingar? Fyll i formuläret intill så kontaktar vi dig. Du kan också kontakta din rådgivare, besöka något av våra kontor i Sala, Heby, Tärnsjö eller Östervåla, eller ringa Kundcenter på 0224 - 850 00 så hjälper vi dig.

Information om hur vi hanterar personuppgifter
Vi använder uppgifterna du fyllt i för att hjälpa dig med ditt ärende. Vi sparar dem i tre månader för intern statistik och felsökning.
 • Läs mer om GDPR och Sala Sparbanks personuppgiftspolicy här
 • Ditt namn (obligatorisk)

  Din epost (obligatorisk)

  Telefon (obligatorisk)

  Jag vill att ni kontaktar mig på

  Företagskonto

  Ett transaktionskonto för alla företag

  Företagskonto är ett transaktionskonto som kan användas för företagets samtliga in- och utbetalningar. Det gör att du får en bra överblick och lättare kan planera likviditeten.

  Med Företagskonto finns dina pengar alltid tillgängliga på kontot. Räntan beräknas efter en räntetrappa där behållningen bestämmer pengarnas förräntning. Det vill säga: Ju större belopp på kontot, desto högre ränta. Kontot kan löpa med eller utan kredit.

  Fördelar med Företagskonto

  • Kan användas för företagets samtliga in- och utbetalningar.
  • Dina pengar finns alltid tillgängliga på kontot.

  Företagskontot kan kombineras med andra tjänster inom bankens företagsutbud, som bankgirotjänster, lönebetalningar, utlandsbetalningar och olika elektroniska informationslösningar.

  Om ditt företag är anslutet till Internetbanken har du, när du väl loggat in och beroende på behörighet, alltid tillgång till aktuell information om företagets transaktioner, saldon, krediter och räntor på kontot.

  Konto i utlandet

  Om ditt företag har eller ska starta verksamhet i utlandet kan det vara en fördel att har ett konto i det land, eller de länder, där företaget verkar.

  Fördelarna med konto lokalt i utlandet

  • Företaget upplevs lokalt i landet
  • Möjlighet till uppsamling av betalningar i lokala valutor
  • Spar tid och pengar
  • Via Internetbanken få kontoinformation och kunna göra överföringar från dessa konton

  Beroende på var i världen din verksamhet befinner sig kan vi genom vår samarbetspartner Swedbank erbjuda olika lösningar för konton och cash management.

  UniCash – samarbete mellan Europeiska banker

  Vi ingår också i nätverket Unicash som är ett samarbete mellan ett antal större främst europeiska banker. Syftet med Unicash är att erbjuda cash management lösningar över gränserna och att du som kund skall få hjälp med dina bankaffärer oavsett var i Europa du har din verksamhet.

  Öppna konto i utlandet

  Är du intresserad av att öppna konto i utlandet? Kontakta din rådgivare eller besök något av våra bankkontor så hjälper vi dig. Du kan också fylla i formuläret under länken nedan så kontaktar vi dig.

  Penningmarknadskonto

  Ett transaktionskonto för stora företag och koncerner

  Penningmarknadskonto är ett konto som kan användas för företagets samtliga in- och utbetalningar. Det gör att du får en bra översikt och lättare kan planera likviditeten.

  Med Penningmarknadskonto behöver ditt företag inte flytta pengar mellan olika konton för att få bättre förräntning. Räntan bestäms i relation till den svenska penningmarknaden. Det finns också möjlighet till skräddarsydda avtalslösningar för både in- och utlåning. Kontot kan löpa med eller utan kredit.

  Fördelar med Penningmarknadskonto

  • Räntan bestäms i relation till den svenska penningmarknaden.
  • Företagets pengar finns alltid tillgängliga på kontot.

  Penningmarknadskontot kan kombineras med andra tjänster inom bankens företagsutbud, som bankgirotjänster, löneutbetalningar, utlandsbetalningar och olika elektroniska informationslösningar.

  Om ditt företag är anslutet till Internetbanken har du alltid, så fort du loggat in, tillgång till aktuell information om alla transaktioner, saldon, krediter och upplupna räntor på kontot.

   

  Valutakonto

  För export- och importaffärer i samma valuta

  Gör ditt företag export- och importaffärer i samma valuta? Då kan det löna sig att skaffa ett Valutakonto. Med Valutakonto går exportintäkterna direkt in på kontot utan att växlas till svenska kronor, och importbetalningarna kan sedan göras direkt från samma konto.

  Valutakontot är ett transaktionskonto för både in- och utbetalningar. Eftersom det är samma valuta som rör sig både in och ut på kontot behöver ditt företag inte växla vid varje enskilt tillfälle, vilket innebär minskad kursrisk.

  Du kan öppna Valutakonto i de flesta valutor. Gör du affärer i flera valutor måste du öppna ett konto för varje valuta. Valutakontot kan inte användas för att sätta in och ta ut sedlar i utländsk valuta.

  Fördelar med Valutakonto

  • Ingen växling.
  • Minskad kursrisk.
  • Kan användas för att samla intäkter för att, exempelvis, lösa ett utlandslån.
  • Valutakonton i euro kan användas för tjänsten Leverantörsbetalningar (LB) i euro.

  Om ditt företag är anslutet till Internetbanken har du, så fort du loggat in och förutsatt att du är behörig, alltid tillgång till aktuell information om alla transaktioner, saldon, krediter och räntor på kontot.