Du är viktig för oss. Därför vill vi erbjuda dig det bästa vi har.

För dig med stora placeringsvolymer och speciella behov kan vi erbjuda Private Banking. Lösningarna handlar exempelvis om finansiell planering, kapitalförvaltning, juridik, skatt och bekväma banktjänster. Som kund i Private Banking får du en personlig licensierad och certifierad rådgivare, som har gott om tid att träffa dig och diskutera både dina kortsiktiga och långsiktiga planer. Rådgivaren har också möjlighet att träffa dig utanför bankens normala öppettider.

Vi erbjuder våra Private Banking-tjänster för både privatpersoner, företag och stiftelser. Välj rätt flik nedan för att läsa mer om den produkt du är intresserad av:

Private Banking för privatpersoner riktar sig till dig som har placeringsbara tillgångar på 3 miljoner kr eller mer.

Grundpaket med banktjänster

 • Betal- och kreditkort Mastercard Platinum med conciergeservice (extra reseförsäkring, VIP-erbjudanden, rabatter och bokningar)
 • Internetbanken
 • Service-/bankfack
 • Kundcenter personlig service med förtur
 • Kostnadsfria inbetalningar och överföringar
 • Private Banking-konto

Aktivitetsnivå

Vi erbjuder hög aktivitetsnivå, självklart är vi licensierade förmögenhetsrådgivare.
Vi erbjuder aktiv förvaltning av kapitalet och kontaktar dig som kund vid stora händelser på marknaden som påverkar din portfölj.

Finansiell planering

I samråd med din rådgivare och berörd specialist hjälper vi dig att planera din ekonomi och din skattesituation.

Rådgivning med ett större produktutbud

Ett nära samarbete mellan rådgivare och värdepappersspecialister ger större möjlighet att skräddarsy din portfölj efter dina behov med hjälp av fler produkter på värdepappersmarknaden.

Nyhetsbrev

Du får ett nyhetsbrev 10 gånger per år om förändringar på marknaden och information om nya produkter.

Betal- och kreditkort MasterCard Platinum

Lev livet på dina villkor. Med betal- och kreditkort MasterCard Platinum får du möjlighet att göra både din vardag och semester bekvämare. Ordinarie pris 1700 kr/år.

Försäkring- och pensionslösningar

Vi har en försäkringsspecialist som hjälper dig som privat- och företagskund med alla frågor rörande pension och försäkring.

Juridisk rådgivning

Du får 1000 kronor rabatt på första timmen tillsammans med Zedendahls advokatbyrå.

Aktiehandel

Tjänsten Mäklardepå Aktiv ingår där du får direkt tillgång till en licensierad aktiemäklare. Du får investeringsförslag baserade på analytikers råd och en professionell diskussionspartner som ger aktuella affärsförslag anpassade efter ditt behov.

Exklusiva events

Du bjuds in till en rad olika spännande events under året, med varierande riktning. Tidigare så har vi till exempel bjudit in till hockey-VM, musikalresa, föreläsning med Carl-Jan Granqvist och mycket annat.

Kostnad

Paketpris om 5000kr per år. Alla ovanstående tjänster inkluderas.

 • För att tillgodose de specifika behoven inom en stiftelse eller ideell organisation kan vi genom vår samarbetspartner Swedbank erbjuda en stiftelsetjänst. Via er egen kontaktperson får ni hjälp med kapitalförvaltning och stiftelseadministration.
 • Vi ser till såväl det långsiktiga perspektivet som det kortsiktiga, löpande perspektivet. Stiftelseförvaltningen syftar till att nå en jämn avkastning med god riskspridning och etisk inriktning om ni så önskar. Genom administrationstjänsten sköts till exempel betalningar, bokföring och bokslut.
 • Vi kan även hjälpa dig som är företagare att bilda en pensionsstiftelse för att säkra företagets pensionsutfästelser.

En egen rådgivare blir er nyckel till banken

Till skillnad från andra aktörer erbjuder vi er en enda kontaktperson som står till ert förfogande och som samverkar med bankens samlade värdepappersexpertis och övriga kompetens. Allt för att hjälpa er till god avkastning och smidig administration. Ni väljer själva hur aktiva ni vill vara i förvaltningen.

Tillsammans med företagsenheten erbjuder Private Banking hjälp såväl med företagets långsiktiga ekonomi som de dagliga affärerna.

För dig som aktiv företagare

Vi kan hjälpa dig att placera överskottslikviditet, se över försäkringsbehovet hos dig och dina anställda samt med annan finansiell planering. Förr eller senare blir det kanske också aktuellt att fundera över nästa steg – att planera ett ägarskifte.

För dig som står inför ägarskifte

Att sälja företaget kan vara en lång och mödosam process med många dimensioner – ekonomiska, juridiska och, inte minst, känslomässiga. Vi står vid din sida genom hela processen, från värdering till avslutad försäljning.

För dig som kapitalägare

Även efter att du har sålt eller överlåtit ditt livsverk har du troligen behov av ekonomisk rådgivning, om än i annan form. Kanske vill du ha hjälp att förvalta det kapital du har förvärvat, planera pensionen eller bosätta dig i annat land? Vi hjälper dig.

Detta erbjuder vi till bolag med överskottslikviditet om minst 3 mkr:

 • En Swedsec licenseried rådgivare
 • Väl dokumenterade rådgivningar via bankens systemstöd för rådgivning
 • Hög aktivitetsnivå
 • 1 000 kr rabatt på första timmen tillsammans med Zedendahls Advokatbyrå
 • Kostnadsfri mäklardepå
 • Tillgång till licensierad försäkringsspecialist
 • Nyhetsbrev 10 ggr/år
 • Private Banking-konto

Betal- och kreditkort MasterCard Platinum

Lev livet på dina villkor. Med betal- och kreditkort MasterCard Platinum får du möjlighet att göra både din vardag och semester bekvämare.

Ett urval av tjänsterna som ingår:

 • Personlig service genom concierge
 • Fri tillgång till flygplatslounger över hela världen med Lounge Key
 • Reseförsäkring

Våra Private Banking-rådgivare

Anders Lygdman

Chef Private Banking & Premium
0224 - 850 59

Jonathan Pierrou

Private Banker
0224 - 850 36

Övriga medarbetare på Private Banking

Henrik Andersson

Försäkringsrådgivare
0224 - 850 66

Mer information

Är du intresserad av att veta mer om Private Banking? Fyll i formuläret här intill så kontaktar vi dig inom kort. någon av våra rådgivare ovan eller besöka något av våra kontor i Sala, Heby, Tärnsjö eller Östervåla.

Information om hur vi hanterar personuppgifter
Vi använder uppgifterna du fyllt i för att hjälpa dig med ditt ärende. Vi sparar dem i tre månader för intern statistik och felsökning.
 • Läs mer om GDPR och Sala Sparbanks personuppgiftspolicy här
 • Ditt namn (obligatorisk)

  Din epost (obligatorisk)

  Telefon (obligatorisk)

  Jag vill att ni kontaktar mig på