Stolt partner till UF

Sala Sparbank har stöttat Ung Företagsamhet sedan många år tillbaka. UF är en ideell utbildningsorganisation inom entreprenörskap för gymnasie- och högstadielever. Forskning visar att fler elever som drivit ett UF-företag också startar företag senare i livet.

Vi har fått äran att hänga med ett av årets alla härliga UF-företagare! De bjöd in oss till en dag bakom symaskinerna. Happy Twist UF heter företaget som har snappat upp en av de senaste trenderna, nämligen en håraccessoar som kan användas både i håret och på handleden.

– Vi har gjort en marknadsundersökning om vilka färger, material och priser vi ska ha, säger Alice Hedlund, vd på Happy Twist UF.

– Vi är lite unika eftersom vi använder spillbitar som annars skulle gått till spillo, säger Jennifer Lind som sköter marknadsföringen.

Eleverna som väljer att starta ett UF-företag erbjuds självklart möjlighet till rådgivning och fria banktjänster hos oss för att komma igång med sitt företagande på bästa sätt.

Medlemmarna i Happy Twist UF är överens om att det är en bra erfarenhet att prova på att starta ett UF-företag. Man lär sig av sina misstag, och eftersom det är andra gången eleverna på Ekonomiprogrammet startar ett företag så får de ett litet försprång den här gången. Symaskinen går för fullt vid köksbordet och alla sitter samlade och hjälper till med tillverkningen av sammetstofsarna. Det måttas, nålas och klipps med tygsaxen.

-Vi har kommit igång bra och är i den drivande processen just nu. Vi producerar snoddarna och sen säljer vi till privatpersoner, säger Rasmus Johansson som är ekonomiansvarig.

Alla i är Happy Twist UF är eniga om att erfarenheten kring att starta ett UF-företag underlättar för den som vill starta ett riktigt företag i framtiden.

– Det bästa med att starta UF-företag är att man lär sig hur det är att starta ett företag i verkliga livet, avslutar Ida Andersson.