Upptäck nya sidor av appen för unga

Med appen för unga kan tonåringarna hålla koll på pengarna, fylla på mobilen och skaka fram saldot. Nu blir den ännu bättre med Sparmål och Lånekollen.

Bra anledningar att skaffa appen för unga till ditt barn

Hjälp ditt barn att ha koll på och ta ansvar för sina pengar. I appen för unga kan ditt barn skaka fram saldot, räkna på sina småutgifter och ladda sitt kontantkort. I appen visas konton och sparande som barnet själv kan använda för att sätta in pengar på och ta ut ifrån. Med banken i mobilen är det lätt att ha koll!

Så här laddar du hem appen

 • Ladda ner appen från App Store eller Google Play.
 • Du kan även söka på ”Sparbanken” i Appstore och Google Play (Välj Sparbankernas Service AB).

Ladda ner appen från App Store eller Google Play.

Pris

Appen för unga är en kostnadsfri tjänst och kan användas till alla under 18 år. Kostnader från mobiloperatör för uppkoppling eller överförd datamängd kan tillkomma.

Fördelar med appen

Hjälp ditt barn att ha koll på och ta ansvar för sina pengar. I appen för ungdomar kan ditt barn skaka fram saldot, räkna på sina småutgifter och ladda sitt kontantkort. I appen visas konton och sparande som barnet själv kan använda för att sätta in pengar på och ta ut ifrån. Med banken i mobilen är det lätt att ha koll!

Nu kan du aktivera Mobilt SäkerhetsID och fler mobila tjänster för ditt barn, direkt i din egen app. Gå in under Inställningar

Koll på sina pengar

För att kolla saldot är det bara att skaka, istället för att hitta en bankomat eller fråga föräldrarna. Ditt barn kan enkelt se hur mycket pengar som finns kvar på sina konton och för att göra en överföring, är det bara att dra med fingret och släppa.

Ditt barn kan även sätta upp egna sparmål och döpa sparandet till målet. Ett bra sätt att lära sig spara!

Lånkollen

Med Lånkollen håller ditt barn koll på vad de är skyldig och vad andra är skyldiga dem. Det är lätt att se vad som är återlämnat, skicka påminnelser till andra och till sig själv. Enkelt att hålla koll på saker och pengar.

Kort på kort

Nu kan ditt barn också ansöka om Kort på kort. Ditt barn kan designa sitt bankkort direkt i appen ung* med en favoritbild från mobilens fotoalbum eller ta ett nytt kort med mobilens kamera. För att ditt barn ska kunna designa sitt bankkort krävs förmyndares godkännande. Ditt barn ansöker om Kort på kort direkt i appen.

Räkna på småutgifter och sparande

Hur mycket kostar det egentligen att köpa två appar i veckan? Genom att räkna på sina småutgifter får ditt barn koll på pengars värde. Och i Sparkalkylatorn går det att göra en plan för sitt sparande, för att se hur lång tid det tar att spara till den där resan eller cykeln. På tal om resan, så hjälper valutaräknaren till att se vad saker kostar i svenska kronor!

Massor av smarta tips

Hur hittar jag ett sommarjobb och kan veckopengen räcka längre? I appen finns smarta tips och checklistor, om allt från fickpengar till att jobba extra. Här får ditt barn en bra hjälp på vägen in i vuxenlivet. Dessutom finns en ordlista som förklarar vad olika bank- och ekonomiord egentligen betyder.

Andra bra funktioner

I appen för unga finns det många sätt att prata med oss på banken. Ditt barn kan nå vår Facebook-sida och hittar både telefonnummer, bankkontor och de vanligaste frågorna och svaren direkt i appen.

Med banken i mobilen, är det enklare för ditt barn att ha koll på sina pengar. Och för den som vill ha appen mer personlig, är det bara att byta bakgrund. Längre ner på sidan ser du hur du använder funktionerna i appen.

Frågor och svar

 • Vem kan använda appen för unga?

  Alla privatpersoner som är kunder i Swedbank och under 18 år kan använda appen. Sparbankskunder använder sig av appen för unga för Sparbankerna.

 • Vilka inloggningssätt finns i appen?

  Det går att logga in i appen med Mobilt BankID och Mobilt SäkerhetsID.

 • Vilka konton visas i appen för unga?

  I appen för unga visas konton och sparande som barnet själv kan använda för att sätta in pengar på och ta ut ifrån.

 • Vad är en muntlig fullmakt?

  Med muntlig fullmakt räcker det att en förälder besöker bankkontoret tillsammans med barnet och intygar (skriftligen på kontoret) att den andra föräldern gett en muntlig fullmakt att skaffa tjänsten till barnet.

 • Vad kan man göra utan att logga in?

  Man kan ladda ner appen utan att skaffa inloggning till den. Då går det att använda alla smarta funktioner så som att räkna på småutgifter, t.ex. hur många kaffe köper jag i veckan, använda spara- och valutaräknare samt ta del av våra tips och ordlista.

 • Hur är säkerheten kring snabbsaldo?

  Snabbsaldo är en valbar funktion som är godkänd av vår säkerhetsavdelning. Det visas inget personnummer eller kontonummer, utan endast saldo på det förvalda kontot. Vi rekommenderar att man aktiverar telefonlås på sin mobil. Det går att avaktivera/spärra snabbsaldo via sin internetbank. Detta görs under menyn Startsida – Inställningar.