Barnen växer och behoven förändras. När du tycker att tiden är mogen för ditt barn att börja hantera pengar har vi flera bra tjänster som passar unga. Välj en eller flera. Med vårt ungdomserbjudande får ditt barn en bra uppsättning tjänster för att sköta sin egen ekonomi. Banktjänsterna är tillgängliga för dem som är under 18 år om inget annat anges.

Spara till ditt barn

Starta ett månadssparande nu och låt pengarna växa i takt med ditt barn. Du kan till exempel månadsspara på konto, i fonder eller i fonder inom ramen för en kapitalförsäkring. På tio år kan 500 kr i månaden bli 80 000 kr.

Försäkra ditt barn

De flesta barn omfattas av en kommunal olycksfallsförsäkring när de är i skolan eller på dagis. Utan en egen försäkring har barnet inget skydd på fritiden eller om det blir långvarigt sjukt. Vår barnförsäkring gäller dygnet runt, året runt och ger ersättning både vid olycksfall och sjukdom. Den gäller till ditt barn fyller 25 år.

Så kan ditt barn hålla koll på sin ekonomi

I Internetbanken ung och Appen för unga kan ditt barn hålla koll på sina pengar. Ditt barn kommer att kunna se alla konton och fondkonton som är öppnade i deras personnummer. I Appen för unga skakas saldot fram, snabbt och enkelt. Du som förälder bestämmer vilka konton barnet ska ha tillgång till och du kan få behörighet att se barnets konton i din egen Internetbank eller mobilbank. Ingår i vårt ungdomserbjudande.

Ett bankkort till ditt barn

Det är du som förälder som bäst avgör när ditt barn är redo att hantera ett kort. Med bankkortet kan barnet betala i butiker och på många andra ställen och ta ut kontanter i uttagsautomater. Köpen och uttagen dras direkt från barnets eget konto, eller det av dina konton som du ger barnet tillgång till. Ingår i vårt ungdomserbjudande.

Skicka och ta emot pengar med mobilen

Med Swish kan du och ditt barn skicka pengar till varandra via mobilnumret, lika enkelt som ett sms. För detta behövs en smartphone, Swish-appen och Mobilt BankID. Det finns också möjlighet att ditt barn endast kan ta emot pengar via Swish, i så fall räcker det att koppla barnets mobilnummer till barnets konto.

Mobilt BankID – nyckeln till mycket

Mobilt BankID är en e-legitimation för smartphones och surfplattor. Med ett Mobilt BankID kan ditt barn logga in i Appen för unga och Internetbanken ung. MobiltBankID är en förutsättning för att ditt barn ska kunna skicka pengar med Swish. Ta emot pengar med Swish kan barnet göra utan e-legitimation.

Banktjänster ditt barn kan använda själv

Kort på kort

Designa bankkortet själva, med egna bilder eller välj från vårt galleri. Tjänsten kan anslutas när du skaffar Internetbanken ung, sedan beställer du ditt kort i Internetbanken eller Appen. Pris 100 kr/bankkort.

Ladda kontantkort mobil

Ge ditt barn möjlighet att själv ladda sitt kontantkort till mobilen i Internetbanken ung eller Appen för unga. Enklare kan det knappast bli. Om du själv har tjänsten kan du ladda ditt barns kontantkort från ditt eget konto.

Kundcenter självbetjäning

Kundcenter självbetjäning kan ditt barn få sitt saldo uppläst automatiskt eller flytta pengar mellan sina konton bara genom att ringa telefon 0224-850 00. Ingår i vårt ungdomserbjudande.