Ska du ut och resa? Här hittar du tips och rekommendationer inför din resa.

Ta med dig banken i mobilen

Skaka fram saldot, skanna OCR-nummer och beställ Mobilt BankID och Swish direkt i appen för privatpersoner. Ladda ner appen och upptäck fördelarna med att ha banken i fickan. Appen är tillgänglig för dig som är privatkund och över 18 år. Appen fungerar för iPhone och Android-mobil.

Ta med dig kortet på resan

Med något av våra bank- eller betalkort är du utrustad med en ”valuta” som gäller i så gott som i alla världens länder när du behöver betala eller ta ut pengar. Den lilla Visa- eller MasterCardsymbolen på ditt bankkort gör det till världens mest gångbara kort.

Du kan till exempel använda ditt kort vid köp i butik, betala på restauranger och ta ut pengar i uttagsautomater i hela världen. Vid kortbetalning är det ofta bättre att välja kortbetalning i lokal valuta, istället för i svenska kronor. Om du blir av med ditt kort, kan du spärra det med ett telefonsamtal. Med appen har du alltid en telefonbok med viktiga nummer med dig i fickan!

 

Betala i landets valuta

Vår rekommendation är att alltid betala med kortet i landets valuta. Detta för att undvika ett större växlingspåslag. Eftersom du har rätt att göra betalningen i landets valuta bör du reagera om köpnotan är utställd i svenska kronor.

Betala din resa med kortet

Betalar du utlandsresan med kortet får du en kompletterande kortförsäkring.

Resevaluta

Beställ din valuta hemifrån – enkelt och bekvämt

Din valuta beställer du direkt via vår hemsida! Via vårt samarbete med Unimon kan du köpa din valuta tryggt och smidigt online, beställningen görs via länken: Till Unimon (öppnas i nytt fönster).

Betalningen gör du direkt vid din beställning, antingen via kort eller via direktbetalning (Internetbanken). Valutan skickas sedan som REK till dig inom två bankdagar och du kan hämta ut din valuta snabbt och smidigt hos ditt vanliga postutlämningsställe.

Pris

För valutaköp upp till 5.000 kr (i motvärde) betalar du 35 kr i REK-kostnad.

Behöver du beställa mer valuta än 5.000 kr (i motvärde) kostar det ytterligare 20 kr i REK-kostnad och sedan ytterligare 20 kr i REK-kostnad för varje tillkommande post om 5.000 kr (i motvärde).

Du kan max beställa valuta för 10.000 kr vid direktbetalning respektive 20.000 kr vid kortbetalning per gång.

Reseförsäkring

När du är ute och reser är det viktigt med ett ordentligt försäkringsskydd i form av exempelvis en reseförsäkring. Om du inte har ett reseskydd i din hemförsäkring bör du teckna en separat reseförsäkring. Genom våra hemförsäkringar Hem BAS och PLUS samt våra kort får du ett utökat reseskydd.

Reseskydd via hemförsäkring

Kompletterande kortförsäkring
Läs de fullständiga villkoren till ditt kort: