Du som vill låna pengar till bil, båt, husvagn och husbil kan hitta det du söker hos oss. Du kan även låna pengar till annat genom våra privatlån. Här kan du räkna på ditt lån, se vad din månadskostnad blir och få mer information om våra lån.

Köpa av privatperson eller i butik
Ansök om PrivatlånDirekt via webben. Ingen säkerhet krävs. Det är oftast förmånligare att låna pengar i banken än att ansöka om ett ”räntefritt lån” i butiken. Jämför villkoren innan du bestämmer dig.

Läs mer om PrivatlånDirekt

 

Medlem i facket
Om det fackförbund du är med i har avtal med banken kan du låna 20 000 till 350 000 kronor utan säkerhet till en lägre ränta. Räntekostnaden betalas dessutom om du blir sjuk eller arbetslös och lånet löses om du som tar lånet avlider.

Läs mer om Nya Medlemslånet

 

Miljölån

Miljölånet är för dig som ska investera i energibesparande lösningar och/eller ett mindre miljöbelastande uppvärmningssystem. Du kan både minska dina energikostnader och göra din bostad mer attraktiv på marknaden.

Läs mer om Miljölån

Betal- och kreditkort

Med ett betal- och kreditkort får du upp till 55 dagars räntefri kredit när du handlar. När fakturan kommer kan du bestämma om du ska betala hela på en gång eller dela upp den i mindre betalningar.

Läs mer

Ny konsumentkreditlag

Nya regler ska gälla för krediter beviljade efter 1 januari 2011. Bakgrunden till regeländringarna är att EG tagit fram direktiv om konsumtionskrediter som gäller för hela Europa.

Syftet är att ytterligare stärka konsumentskyddet för privatpersoner inom EU och motverka överskuldsättning.

Den nya lagen ställer högre krav på information till dig som konsument, i samband med marknadsföring och kreditavtal.

Kort om nya konsumentkreditlagen