Hoppa till textinnehållet

Värdepappersskola - hur fungerar värdepapper? 

Kunskap är makt. Ett aktivt sparande i värdepapper är både roligt och krävande även om du kan behöva sätta av en del tid och engagemang. Ta del av informationen nedan och bli en bättre placerare.

 • Aktieskola

  I aktieskolan kan du lära dig allt från vad en aktie är och vad du bör tänka på när du handlar, till hur en analys kan genomföras och hur bolag klassificeras.

  Aktieskola
 • Warrantskola

  Warranter är ett utmärkt instrument att använda under förutsättning att man är en van placerare. De kan vara extremt riskfyllda använda på fel sätt och vi rekommenderar dig att noga gå igenom detta avsnitt samt avsnittet om optioner.

  Warrantskola
 • Optionsskola

  Att handla med optioner och terminer innebär köp och försäljning av rätten till en vara. Med snabba rörelser blir det fort stora vinster – eller stora förluster.

  Optionsskola

Mer information

Beskattning

Att köpa och sälja aktier tillhör vardagen för de allra flesta börsaktiva människor. Men det finns också aktiesparare som är mycket långsiktiga i sitt sparande och som därför ytterst sällan säljer sitt innehav eller delar av det. Här kan du läsa om vad som är viktigt runt beskattning vid försäljning av värdepapper.

Starkare kundskydd

Starkare kundskydd – lagen om värdepappersmarknaden.