Skip to content

Frågor och svar amorteringsbefrielse privatkund

Tre personer sitter och pratar med varandra på ett café
 • Amorteringsbefrielse innebär att du under en begränsad period inte behöver amortera på lån som inte redan är aviserade. Ränta betalas som vanligt.

 • Du fyller i ansökan här

 • Du som på grund av COVID-19 fått din privatekonomi påverkad har möjlighet att ansöka om amorteringsbefrielse. Du intygar detta i din ansökan.

 • Det räcker att en av kredittagarna skickar in ansökan men att den personen har stämt av med övriga kredittagare/medlåntagare.

 • Du kan ansöka om amorteringsbefrielse för bolån och andra privatkrediter du har i Sala Sparbank.

   

  Undantag!

  Bankens betal- och kreditkort omfattas inte av amorteringsbefrielsen. Om du har frågor om det ber vi dig kontakta EnterCards kundservice

   

  Medlemslån - här har du ett unikt försäkringsskydd. Skyddet ersätter dina kostnader för ränta och amortering upp till 200 kr/mån vid arbetslöshet eller sjukdom. För ev frågor om betalskyddet ber vi dig kontakta BNP Paribas Cardif kundtjänst, de besvarar individuella frågor om betalskyddet, 0224-850 00. 

 • Bolån – så länge gäller amorteringsbefrielsen

  För bolån ansöker du om amorteringsbefrielse till och med den 31 augusti 2021 och omprövning görs var tredje månad. Om coronasituationen kvarstår är det vår ambition att förlänga amorteringsfriheten med tre månader. Beviljas du amorteringsfrihet gäller den alltså tre månader i taget, dock med längsta sammanlagd tid till och med den 31 augusti 2021.Hör du inget från oss, förlängs amorteringsfriheten i tre månader.

   

  Andra lån – så länge gäller amorteringsbefrielsen
  För andra lån ansöker du om amorteringsfrihet upp till sex månader och omprövning görs efter tre månader. Om coronasituationen kvarstår är det vår ambition att förlänga amorteringsfriheten med tre månader. Beviljas du amorteringsfrihet gäller den alltså tre månader i taget, dock med längsta sammanlagd tid sex månader. Hör du inget från oss, förlängs amorteringsfriheten i tre månader.

 • Vi börjar behandla din ansökan inom 14 dagar från att den kommer in till oss. Om ansökan beviljas skickas bekräftelse på amorteringsbefrielse och villkor till dig. Om ansökan avslås skickas en bekräftelse på avslaget. Du får bekräftelse i internetbanken/via brev om du inte har internetbanken.