Säg hej till Fredrik Melin, vår nya företagsrådgivare som är specialiserad mot skog & lantbruk! 

Fredrik har sedan många år tillbaka en titel som Lantmästare, en titel man får när man läst på lantbruksuniversitetet i Uppsala. Där får man lära sig hur man utvecklar företagsamhet och entreprenörskap, men också om ekonomi och juridik. Fredrik har inte bara jobbat med lantbruk inom Sveriges gränser, utan även i Australien.

År 2018 valdes Fredrik till ny styrelseledamot i LRF Mälardalens regionsförbund där han har ett stort engagemang.  Allt detta, i kombination med att han har 15 års erfarenhet av lantbruk inom bankbranschen, gör honom med andra ord till en allsidig specialist inom just detta.

Fredrik Melin bor idag på en gård tillsammans med sin fru och två barn. Hela hans uppväxt har präglats av lantbruk. Förutom att Fredrik själv driver lantbruk äger han också skog i olika delar av Sverige.

Vad ser du mest fram emot att få jobba med på Sala Sparbank?

- Det jag ser mest fram emot är att få jobba med produktionslantbruk. Jag vill vara med som en affärspartner för att kunna vara med och utveckla gårdarna och företagen. För mig är det viktigt att kunna vara med tidigt i processen när det gäller exempelvis generationsskiften. Eller nybyggnation av djurstallar, markförvärv etc.

Hur kommer du att jobba med dina kunder?

- Jag träffar hellre kunderna hemma på gården än på kontoret. Det ger inte så mycket att träffas på kontor, men jag utgår såklart efter behovet. Vissa kanske inte har behov av att träffas mer än en gång per år, medan andra kanske behöver ses varannan månad. Ju närmare man kan vara kunderna, ju bättre funkar samarbetet. Jag vill gärna tillsammans med kunden diskutera om verksamheten och om den ska utvecklas i någon speciell riktning.

Vad är viktigt för dig i en kundrelation?

- Det viktigaste för mig är såklart förtroendet. Att ha en bra återkoppling till kunden är också väldigt viktigt. Jag tycker det behövs ömsesidig öppenhet från båda håll. Vi som bank ska leverera det kunden behöver, men även vi behöver material från kunderna som exempelvis kalkyler och bokslut. I mitt arbete är det även viktigt att vara proaktiv beroende på vilken kund det gäller och vad den vill ha.

Hur ser ett perfekt kundmöte ut?

- Ett perfekt kundmöte är inbokat lagom tills kunden ska dricka kaffe, Skämt åsido, jag tycker om att möta kunden hemma på gården för att gå runt och titta på verksamheten. Kanske är det så att kunden är mitt uppe i ett bygge av ett nytt kostall och jag får gå runt och titta där under byggprocessen. Det är roligt att se hur långt man har kommit samt diskutera vad det finns för eventuella problem eller möjligheter. Ett kundmöte ska innehålla en diskussion framåt där jag får se vad kunden vill med sitt företagande. Det kan vara saker som ett kommande generationsskifte, en nybyggnation eller en investering.

Vad tycker du om Sala Sparbank så här långt?

- Det bästa är atmosfären och att hela verksamheten genomsyras av bank. Lokalerna ger mig en känsla av lugn, speciellt om man jämför med de landskap jag suttit i tidigare. Sedan är det en bra stämning mellan kollegorna. När jag gick runt första dagen och hälsade på folk var det en hjärtlig stämning!

Fyra snabba med Fredrik:

Matlåda eller äta ute?
Jag har ätit mycket ute, men jag kanske börjar tänka om när jag ser hur trevligt alla verkar ha det i matsalen under lunchrasterna.

Stadsliv eller lantliv?
Det var ett enkelt val! Lantliv såklart.

Swish eller kontanter?
Swish!

Hemmakväll eller utekväll?
Det var så längesen man hade en utekväll, men jag måste nog säga hemmakväll.

Varmt välkommen till Sala Sparbank Fredrik!