Initiativet är en del i vårt arbete med att skapa samhällsnytta, och en del i vår satsning inom Miljonen 2 där hälsa/psykisk ohälsa är ett av områdena som banken identifierat som mycket viktigt att göra en insats inom. Detta har resulterat i ett samarbete med skolorna i Sala och Heby kommun där nu totalt 1900 elever har lyssnat/kommer att få lyssna på en föreläsning med ett budskap som är oerhört viktigt för oss alla.

Tobias föreläsning handlar om hans tuffa uppväxt som mobbad och hur det har påverkat ho-nom genom hela livet. Han pratar också om att våga satsa på sina drömmar – och aldrig ge upp. Tobias föreläsning är stark och lämnar ingen oberörd.

- Det här en insats som vi är mycket glada för att kunna genomföra. Jag har haft förmånen att lyssna på Tobias flera gånger tidigare, och hans föreläsning både rör och berör oss alla, säger Christer Eklind, vd på Sala Sparbank.

Föreläsningarna äger rum i Heby Arena kl. 10:00 samt kl. 13:00 med cirka 400 elever på första föreläsningen och cirka 300 elever på den andra. Det är elever ifrån Östervåla skola, Heby skola samt Ösby Naturbruksgymnasium i Sala kommun som kommer att delta.