Med 5 miljoner privatpersoner som använder Swish uppstår nya behov och förväntningar på tjänsten som vi jobbar med kontinuerligt. Därför vill vi berätta om några nya funktioner och ge dig ett par tips som kan vara bra att känna till.

Upptäck QR-koder

Nu är det möjligt för alla privatpersoner att både skapa en egen och läsa av andras QR-koder direkt i Swish-appen. Appen har en inbyggd QR-kodgenerator för ditt eget mobilnummer, och en skanner för att snabbt kunna läsa av andra privatpersoners och företags QR-koder. Tryck bara på QR- ikonen högst upp i högra hörnet i Swish-appen för att komma igång. Perfekt när du till exempel ska köpa eller sälja något på en loppis. Funktionen förutsätter att du har den senaste versionen av Swish-appen.

Betala med Swish i webb- eller app-butik, enkelt och smidigt

Totalt finns det över 800 e-handlare som erbjuder Swish som betalsätt i webb- eller app-butik. I webb-butik anger du ditt mobilnummer vid check-out, öppna Swish appen och kontrollera och godkänn betalningen med Mobilt BankID. I app-butik öppnas Swish-appen automatiskt och du kontrollerar och godkänner betalningen med Mobilt BankID.

Köpa resa på nätet – betala med Swish

Om du betalar mer än hälften av resan med Swish och har ett giltigt bankkort, omfattas du av den kompletterande kortförsäkringen som innehåller rese- och olycksfallsförsäkring samt ersättning för försenad ankomst och bagage. Ett bra komplement till din hemförsäkring.

Höja beloppsgräns för Swish

När du anslöt dig till Swish sattes en automatisk beloppsgräns för en 7 dagars period. Denna kan du enkelt ändra i internet- eller mobilbanken. Kan vara bra att tänka på om du ex: ofta handlar på nätet, så du slipper få en betalning avvisad.

Ändra beloppsgräns såhär:

Internetbanken: logga in i internetbanken/Gå till betala-öveföra/ Välj Swish
Mobilbanken: under en övergångsperiod behöver du ladda ner en extra app som heter Swedbank spara och placera. Öppna appen och välj Inställningar/Hantera tjänster/Swish och där kan du ändra belopp enkelt.

Mer information

Upptäck QR koder på Swish hemsida här.
Mer information kortförsäkringen finner du här.

 

Trevlig Sommar!
Sala Sparbank