Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app och BankID
Er verksamhet

Intervju med Liviu Voinea, Solkraft Direkt AB

Solkraft Direkt är ett av de fem företagen som tagit del av Navigator som är ett koncept framtaget för företag med tillväxtpotential. Under två år får de deltagande företagen fyra utvalda coacher som väljs specifikt för varje deltagande företag. Liviu Voinea driver Solkraft Direkt som sysslar med energi såsom batterier och solpaneler. Montagebolaget startade 2019 och är beläget i Möklinta.

Idag har företaget 18 stycken anställda. Liviu berättar att han valde att delta i Navigator för att få hjälp att nå de satta målen för företaget.

–Vårt mål är gå från 100 miljoner till 300 miljoner i omsättning. Jag tänkte att Navigator kunde bidra med några kloka huvuden som kunde hjälpa oss på vägen, säger Liviu.

Under de året som gått har Liviu haft kontakt med sina coacher löpande. Han berättar att det alltid är bra att omge sig med människor som är bra på saker.

–Man tar alltid med sig något i alla möten. Alla människor som kan någonting, eller som är duktigare än mig på någonting. Jag tror att det är viktigt att vara nyfiken och lyssna på andra. Man kan få massor av kunskaper på 20 min som de lärt sig under flera år, säger Liviu.

Liviu fick ett tips av sina coacher att börja producera videoklipp på kring de mest frekventa frågorna kring just solpaneler.

–En av frågorna som ofta dyker upp är hur man skottar bort snön från panelerna på vintern. Så jag gjorde en film om det. Den fick 43.000 visningar, berättar Liviu.

Till andra företag som är intresserade av att söka till Navigator vill Liviu bara säga en sak:

–Kör bara. Du kommer alltid att lära dig något nytt.