Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app och BankID
Er verksamhet

Intervju med Roger Pearson, Optio AB

Ett av företagen i Navigator-konceptet är Optio AB. Företaget ägnar sig åt tjänster inom godman- och förvaltarskap. Företaget tar sig an uppdrag som kan vara svåra för lekmän att hantera, vilket säkerställer att personer som behöver hjälp får den assistans de har rätt till.

Under det gångna året har Optio AB deltagit i Navigator-programmet, ett initiativ av Sala Sparbank. Detta program har inneburit att företaget haft kontakt med fyra navigatorer, eller coacher, som har hjälpt dem att nå sina uppsatta mål.

Roger Pearson är delägare i Optio Ab tillsammans med Peter Sporrstedt och berättar om det gångna året med Navigator.

-Det har varit fantastiskt. Vi häpnade över att nivån var högre än vi trodde. Det har varit oerhört hjälpsamt och vi har fått nya perspektiv och blir ständigt utmanade. Jag trodde att det skulle vara bra, men det var mycket bättre än jag trodde, säger Roger.

Roger och Peter beslutade sig att gå med i Navigator-konceptet då de upplevde att de befann sig på en plats där de behövde nya tankar.

-Målsättingen var att fortsätta utbildning oss. Både jag och Peter gillar nya intryck och nya möten. Det händer alltid något nytt och man vet oftast inte vad förrän man har gjort det.. Vi har alltid byggt bolag i egen regi och egna pengar, och det var mycket begrepp som vi behövde lära oss.

Med tre ord beskriver Roger Navigator som utvecklande, utmanande och lärande. Till andra företag som funderar på att söka Navigator så vill han uppmana dem till att ta chansen.

-Ni kommer bli överraskade över att ni får med er mer än ni tror, men var också noga med att förklara vad ni vill ha ut av Navigator. Var tydlig med era ambitioner och förväntningar.

Om sina fyra coacher berättar Roger att de har varit mycket hjälpsamma.

- Allihopa tillförde väldigt mycket. Vi skulle vilja behålla våra coacher ett par år till, skrattar Roger.