Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app och BankID
Er verksamhet

Bättre Affärer – juni 2023

Bättre Affärer kommer med tips och råd, fakta och inspiration till dig som är företagare.

Glad sommar!

Solkraft Direkt - vinnare av Hållbarhetspriset

Solkraft Direkt och företagets vd Liviu Voinea kammade hem Hållbarhetspriset som delades ut av Per Skargren på Silverglans den 28 april. Nomineringen löd så här: Solkraft Direkt är med sin entreprenörsanda, sitt driv och djupa produktkunskap ett lokalt företag i toppklass som satsar helhjärtat. Idag har de satt Sala på kartan med nöjda och mer hållbara kunder runt om i Sverige. Ett stort grattis och lycka till önskar vi Solkraft Direkt!

Silverstänk - en galakväll för Sala kommuns UF-företag

Silverstänk är en kväll där man sätter strålkastarljuset på Sala kommuns UF-företag. Deras prestationer hyllas och några har lyckan att få del av de sju olika priserna som delas ut under kvällen. LFL Marketing UF tog hem priset i hela fyra kategorier under kvällen, bland annat det mest prestigefyllda priset ”Årets UF-företag”.

Vi välkomnar Ida till företagsavdelningen

I detta nummer av Bättre Affärer presenterar vi en medarbetare som är ny på företagsavdelningen men som har jobbat på banken i hela nio år. Ida Segelsbo började sommarjobba i kassan i Östervåla 2014 medan hon pluggade Ekonomiprogrammet på Högskolan i Gävle. I februari i år gick hon in i sin nya roll som teamansvarig kundrådgivare företag.

Årets mottagare av Hållbarhetsstipendiet

Genom Hållbarhetsstipendiet vill vi ge lokala företag chansen att utveckla sitt hållbarhetsarete. KraftTech AB och LRM Serviceteknik AB är årets mottagare av Hållbarhetsstipendiet. De båda företagen kommer få coaching av hållbarhetskonsulten Johan Solberg. 

Högsäsong för bedrägerier

Under sommaren ökar antalet bedrägerier kraftigt. Bedragarna utnyttjar det faktum att många är på semester och att sommarvikarier ofta har sämre koll på rutinerna.

Young woman working reaching for tools

Viktigt om sommarpersonal

Ska du anställa tillfällig personal i sommar? Här får du tips på vad som är viktigt att tänka på.

Mid adult men laughing while walking with bicycles.

Kan man prata sig till bättre hälsa?

Ja, det kan man. Därför ingår samtalsstöd numera i vår sjukförsäkring. Samtalsstödet innebär professionell hjälp, stöd och råd, både för kropp och själ.

Miljonen 2023

Har du en idé som skapar växtkraft?

Nu är ansökan för Miljonen 2023 öppen. Sista ansökningsdagen är 30 juni. I år firar Miljonen 20 år och vi avsätter hela 2,5 miljoner till initiativ som skapar växtkraft i Sala och Heby kommuner!

Placeringskonto Företag

Den första juni lanseras nyheten att ni direkt via appen eller internetbanken kan öppna ett Placeringskonto Företag där räntan f.n. är 2,50 %*. Här kan ni förvara företagets överskottslikviditet och samtidigt skapa intäkter.

  • Enkelt sätt att skapa en ekonomisk buffert 
  • Insättningar, överföringar och uttag sköter du enkelt via internetbanken
  • Transaktioner till och från kontot är kostnadsfria
  • Omfattas av insättningsgarantin

*Ränta per 18 maj 2023

Tips

Kom ut som en vinnare

Att ta sig igenom en lågkonjunktur och komma ut som en vinnare kan vara lättare sagt än gjort. Här får du tips på hur du kan använda krisen som ett tillfälle att vässa bolaget.

Nu kan du söka elstöd

Är du företagare i elområde 3 eller 4 kan du ha rätt till det nya elstödet för företag. Du söker stödet på Skatteverkets webbplats. Sista ansökningsdag är den 25 september 2023.