Hoppa till textinnehållet

Grattis, lånelöftet är beviljat!

Nu är lånelöftet på plats, du har allt som behövs för att kunna delta i budgivningar. Glöm inte att läsa igenom villkoren i ditt lånelöfte så att du har en bra förståelse för vad som gäller.

 

Har du frågor eller vill ändra i ditt lånelöfte?

Vill du ändra maxpriser eller driftkostnaden/månadsavgiften i ditt lånelöfte? Ring oss så hjälper vi dig! Vardagar 7-19, helger 9:30-16.
 

Kund i banken 0224-850 00
 

Inte kund i banken 0771-60 65 01

Nästa steg i resan mot drömboendet

 1. Gå på visningar och hitta rätt bostad

  Först och främst gäller det att hitta en bostad som passar dina behov och din budget. Börja gå på visningar, så du får en bra uppfattning om bostadsmarknaden och vad du kan få för dina pengar. Tänk på att det kan uppstå budgivning och att slutpriset därför kan bli högre än utropspriset. Sätt ett tak för dig själv för vad din bostad får kosta.

  Fastighetsbyrån förklarar visningar (fastighetsbyrån.se)

 2. Undersök bostaden

  Det är viktigt att undersöka bostaden som du ska köpa noga, så att det inte döljer sig kostsamma fel. Din mäklare kan hjälpa dig att hitta en besiktningsman som gör en profesionell bedömning.

  När du köper en bostadsrätt är det istället viktigt att titta igenom föreningens ekonomi. Du kan använda vår checklista för att få hjälp med hur du ska gå tillväga. 

  Checklista - köp av bostadsrätt

 3. Jag vann budgivningen! Vad gör jag nu?

  När du har hittat en bostad och vunnit budgivningen är det viktigt att du kontaktar oss, innan du skriver på ett bindande avtal. Då kontrollerar vi att villkoren i ditt lånelöfte är uppfyllda och att vi kan godkänna bostaden som säkerhet.

  Kontakta oss och ansök om bolån

 4. Bestäm ditt låneupplägg

  Efter att du har skrivit på kontraktet är det dags att gå igenom låneupplägget. Vi går igenom frågor som handlar om ditt bolån, till exempel bolåneräntan och om du vill binda räntan på dina lån.

  Unde rmötet hjälper vi dig dessutom med andra frågor som rör ditt nya boende, som till exempel om du hehöver hjälp med hemförsäkring eller se över ditt sparande.

  Läs mer om vilka delar vi kan prata om på mötet

Ska du byta bostad?

Har du en bostad som ska säljas i samband med att du köper ny? Vi har tjänster och tips som gör din flytt så bekväm som möjligt.

Confident - Dad holding his daughter among moving boxes

Erbjudande till bolånekunder

Sugen på mer läsning om bostadsköp?

Flyttfunderingar?

Flyttfunderingar? Fastighetsbyrån finns alltid nära. Just nu får du förmånligt erbjudande när du köper eller säljer bostad genom Fastighetsbyrån!