Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Aktier och aktiehandel

 • Handla aktier enkelt i vår app och internetbanken
 • Tydlig prissättning - courtage från 0 kronor
 • Mängder av analyser och tips för nybörjare och proffs
Woman standing with digital tablet in office

Aktier och aktiehandel är ett spännande sätt att spara. Det passar dig som vill vara delaktig och få dina pengar att växa, men samtidigt är medveten om att värdet kan svänga. Hos oss kan du handla aktier till lågt courtage, från 0 kronor. Vi hjälper dig att komma igång med aktiehandel.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Investeringar i finansiella instrument innebär en risk och du kan förlora hela eller delar av ditt investerade kapital.

Köpa aktier – kom igång

 1. Öppna ett konto

  Börja med att välja vilken typ av konto du vill använda för att spara i aktier - Investeringssparkonto (ISK) eller en värdepapperstjänst.
  Öppna konto och läs om alternativen

 2. Kolla vad det kostar dig - courtage

  När du handlar med aktier betalar du courtage. Hos oss är det enkelt, storleken på affären avgör courtaget och du behöver aldrig byta courtageklass. Har du under 100 000 kronor sparat betalar du 0 kronor.
  Courtage - se vilket du kan få

 3. Börja söka och köpa aktier

  I internetbanken söker och köper du aktier i något vi kallar börsskärmen. Den hittar du under rubriken värdepapper. När du är inloggad i appen väljer du spara och placera och trycker på sök för att hitta aktierna du är intresserad av.
  Logga in och börja handla aktier

Börsen och aktiemarknader – aktiekurser och öppettider

Läs mer om vilka börser och marknadsplatser som du kan handla aktier på, samt ta del av aktiekurser och öppettider.

Information om investerarskydd och insättningsgaranti

Värdepapper (på ISK, fondkonto och värdepapperstjänst) omfattas av det statliga investerar­skyddet

Investerarskyddet ger dig som kontohavare rätt till ersättning om banken går i konkurs och du inte kan få ut dina finansiella instrument (värdepapper). Beloppet är för närvarande högst 250 000 kr. Om du vill ha ersättning ska du senast ett år från dagen för konkursbeslutet vända dig till Riksgälden, som beslutar om och betalar ut ersättningen.

Kontanta medel på ISK och depå omfattas av den statliga insättningsgarantin enligt beslut av Riksgälden

Du som kontohavare har rätt till ersättning för din sammanlagda kontobehållning i banken med ett belopp om högst 1 050 000 kr. Utöver det kan du enligt lag under vissa förutsättningar få ersättning för vissa insättningar som hänförs till vissa särskilda angivna händelser, t ex försäljning av privatbostad, med högst 5 000 000 kr. Riksgälden betalar ut ersättningen inom 7 arbetsdagar från den dag banken försattes i konkurs eller Finansinspektionen beslutade att garantin ska träda in.

Aktiehandel - våra 5 bästa tips

 • Förstå vad du köper

  Läs på om företaget du ska köpa aktier i innan du bestämmer dig så att du kan göra din egen analys.

 • Håll dig informerad

  Håll dig informerad om vad som händer i de företag och på de marknader du sparar i. När du har insikt om såväl företagen och ekonomin som hur aktiemarknaden fungerar ökar dina chanser till lyckade investeringar.

 • Spara långsiktigt

  Aktiemarknaden har normalt en långsiktig tillväxt. Det innebär att chansen att lyckas med dina placeringar ökar på sikt. Investera aldrig pengar som du behöver inom en snar framtid för då kan du tvingas sälja när kurserna gått ner. Men om du har möjlighet att vänta vänder marknaden ofta upp igen.

 • Spara regelbundet

  Det är omöjligt att förutse när det är exakt rätt tillfälle att köpa eller sälja på börsen. När du sparar regelbundet minskar du risken att tajma fel.

 • Sprid risken

  Minska din risk genom att investera i olika företag, branscher och på olika marknader. Investera helst i minst tio olika företag så att du sprider riskerna. Även om ett bolag kan se både tryggt och lovande ut, kan det komma negativa överraskningar. Det är också viktigt att du sprider ditt sparande mellan olika branscher för att sprida riskerna.

Tips om aktier och börsinformation

Aktiellt

Dagliga bolagsanalyser, börskommentarer, aktierekommendationer, förvaltarkommentarer och tips runt pension och privatekonomi.

Prospekt, nyemissioner och börsnoteringar

Hitta olika typer av bolagshändelser som Swedbank är med och arrangerar.

Köpa och sälja aktier via appen

Kom igång!

Du kan enkelt köpa och sälja aktier via internetbanken och appen på börserna i Sverige, Norden, Baltikum och USA. Därutöver har du tillgång till aktiehandel på fler marknader via 0224-850 00 och mäklarbord.

Välkommen till Private Banking

Om du har en förmögenhet att förvalta så får du tillgång till några av marknadens mest kompetenta rådgivare.