Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app och BankID
Er verksamhet

Navigator

Programmet som får företagen och bygden att växa.

Navigator är ett koncept som bygger på att företag med stor tillväxtpotential under två år får tillgång till externa spetskompetenser, så kallade coacher. De fyra coacherna väljs specifikt för varje deltagande företag. Dessa bidrar sedan med sin samlade kunskap och erfarenhet för att stötta företagen och företagarna att ta nästa steg i sin utveckling.

Per

Per Skargren om Navigator

Navigator fungerar som en katalysator för företagsutveckling. Konceptet hjälper till att professionalisera företag för att kunna bygga struktur och en funktionell organisation för att möta tillväxt och utveckling, säger Per Skargren, vd på Sala Sparbank.

Så funkar Navigator

 1. Identifiera företag

  Sparbankens företagsrådgivare identifierar potentiella företagskunder med ambition att växa och utvecklas, som kan få effekt av att vara med i Navigator.

 2. Hitta potential och skalbarhet

  Bedömning av företagen utifrån faktorer som tillväxtpotential och skalbarhet.

 3. Handplocka coacher

  Varje antaget företag matchas med fyra coacher. Dessa handplockas för sin spetskompetens, för att kunna stötta företaget med all sin erfarenhet och kunskap.

Deltagare hösten 2023

Nedan är de fem företagen som deltod i programstarten hösten 2023.

Svensk Vassklippning

Sala Vassklippning

Finntorpet

Finntorpet

Optio AB

Är du intresserad av att vara med?

Om du är företagare och vill veta mer om Navigator och vad det innebär, prata med din företagsrådgivare på Sala Sparbank. Det går även bra att maila vår Företagsmarknadschef så berättar han gärna mer.

Mer om Navigator

 • Sverige har cirka 1,1 miljon registrerade bolag, varav 99 procent av dem ingår i kategorin små- och medelstora företag. Upp till 70 procent av dessa företag uppger att de kan tänka sig att växa både med ökad omsättning och antalet anställda, men säger samtidigt att brist på kompetens, tid och resurser hindrar dem från att fullfölja sina ambitioner.

 • Navigator-konceptet bygger på att etablerade företag med stor tillväxtpotential under två år får tillgång till fyra externa spetskompetenser, så kallade coacher.

 • De fyra coacherna väljs specifikt för varje deltagande företag. Dessa bidrar sedan med sin samlade kunskap och erfarenhet för att stötta företagen och företagarna att ta nästa steg i sin utveckling.