Hoppa till textinnehållet

Leva

Inspirerande nyheter som ger dig bättre koll ekonomin och förenklar din vardag. Så att livet blir enklare och framtiden roligare. Läs mer om olika frågor och skapa dig en bättre framtid!

Föräldrapeng funkar det!

Sverige är ett generöst land att få barn i, med lång föräldraledighet och möjlighet att ta ut betalda dagar högt upp i barnets ålder. Men reglerna för hur man ska plocka ut föräldrapengen är det lätt att gå vilse i.

A winter walk with the stroller.

Ladda elbil hållbart hemma gör du

I takt med en ökad medvetenhet om klimatförändringar och ett allt större utbud av effektiva elbilar, växer intresset att köra elektrifierat. Men hur löser man laddningen hemma på bästa sätt?

Young woman opening the trunk of the car

e-faktura, autogiro och utbetalning till eget konto

Några vanliga frågor på Swedbanks webbplats rör e-faktura, autogiro och utbetalningar till eget konto. Här får du det viktigaste du behöver veta för att komma igång.

A man showing his friend something on his mobile.

Arv, gåvor och testamente det här gäller

När någon avlider kan det vara skönt att vara lite förberedd på vad som gäller – och inte minst att få veta hur de val som görs medan alla är i livet kan påverka längre fram.

A group of people watching a kids soccer game.

Det här händer om du inte betalar räkningen i tid

Alla vet att det inte är bra att få en betalningsanmärkning. Men vad är egentligen stegen från en obetald räkning till en betalningsanmärkning?

Card purchase - small business

Vad täcker hemförsäkringen vid olycka?

Ett sprucket vattenrör. Ett nedblåst träd som förstör växthuset. När olyckan är framme är det bra att ha en hemförsäkring på plats. Men vad täcks egentligen?

Two young soccer coaches getting ready for soccer practice.

Behöver en närstående hjälp med bankärenden?

Om en närstående blir sjuk och behöver hjälp att utföra olika bankärenden kan det vara bra att veta vad som gäller. Här har vi samlat information om vilka sorters fullmakter som finns och vad du ska tänka på.

Woman in garden